Големите спортни събития се отразяват добре за туризма ни

Големите спортни събития се отразяват добре за туризма ни | StandartNews.com

Домакинството на големи спортни събития се отразява доста добре на българския туризъм. Данните за това изнесе министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в Банско.

През 2011 г. след световната купа в Банско увеличението на туристите е 6,1% спрямо същия период на предходната година. Общо са били 931 801.

След световната купа отново в Банско през февруари 2012 г. увеличението е 5,5% спрямо предходния период. Общия брой е бил 983 197.

След европейската купа в Боровец миналата година са ни посетели 1 091 009 чуждестранни туристи без транзитно преминалите. Техният брой е с 2.6% повече спрямо същия период на предходния сезон.

За януари данните на НСИ са за 10,2% увеличение. Най-голям скок - над 40% са от Турция, благодарение на облекчения визов режим.

"В крайна сметка трябва да изберем дали да се развиваме или да спрем. И не говорим само за Банско, а и за останалите региони в България. Тя не е само Банско, Боровец и Пампорово. Голямата ни цел е да предложим качествен туристически продукт", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай