Фестивали водят туристи в Банско през лятото

Фестивали водят туристи в Банско през лятото | StandartNews.com

Банско през летния сезон се превръща в културен и музикален център, за да привлече гости от страната и чужбина. Амбицията на кметската управа и на местното население е градът да е целогодишен курорт, за да не разчита туристическият бранш само на туристите през зимата. За целта е подготвена атрактивна и разнообразна програма. Най-наситена е тя през отпускарските месеци юли и август. В края на миналата година общинският съвет гласува единодушно средства за провеждането на два нови фестивала, които ще се проведат за първи път тази година. „Бохеми Банско фест" е празник на балканските ритми, който ще привлече на сцената си имена от популярната и автентична балканска музика. Ще се състои от 26 до 28 юни в курорта.

Другият музикален фестивал е с името „Банско бийт" и ще се проведе на градския стадион. Местните хора и меломаните от региона и страната ще се насладят на таланта на изпълнители от различни стилове съвременна музика - поп, арт рок, етно, R&B. В една от фестивалните вечери ще има концерт на певец от световна величина. Събитието ще е от 10 до 12 юли. С осигуряването на новите два музикални форума се цели увеличаване на дните на активния летен сезон и поставяне на Банско на картата на летните фестивални дестинации за Балканите. Летните театрални вечери ще са от 1 до 7 юли. Петата Лятна киномания под звездите ще е от 16 до 19 юли.

Банскалии очакват много гости и за емблематичната музикална проява в курорта - джаз феста, който ще е от 8 до 13 август. "В продължение на цяла седмица почитателите на музиката ще се насладят на някои от най-големите звезди и изпълнители от целия свят", твърдят от кметството. Шестият Фестивал „Банско Опера Фест" пък ще е в края на август – от 29 до 31-ви. Курортът ще е домакин и на атрактивни спортни прояви, с които също ще привлече туристи от страната и чужбина. Община, фирми и банскалии вече обединиха усилия и изчистиха курорта за летния сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай