Бойко: Оправете алкохола и шезлонгите, за да върнете българите

Бойко: Оправете алкохола и шезлонгите, за да върнете българите | StandartNews.com

Премиерът призова министри и депутати да почиват в България, а не в чужбина

Туристическият бранш у нас да предложи по-качествено и по-евтино обслужване, за да върне от границата българите, които предпочитат да почиват в съседните ни страни Гърция и Турция. Това предложи премиерът Бойко Борисов на парламентарния блиц контрол в отговор на въпрос на депутата от Патриотичния фронт Полина Карастоянова относно прогнозите за намален поток руски туристи за предстоящия летен сезон заради наложените от ЕС санкции на Русия. 

"Ние по никакъв начин не сме направили каквото и да било, за да развалим отношенията си с Русия. България е член на ЕС и НАТО и може би без "Атака" всички парламентарно представени партии по безспорен начин през годините са подкрепяли тази линия. Ние като държава не правим нещо срещу Русия, това внушение не е вярно", посочи Борисов.

Премиерът обърна внимание на това, че основен приоритет на туристическия бранш би трябвало да бъде да предложи по-качествено и евтино обслужване и по този начин да върне от границата българите, които по празниците и за лятната почивка отиват в Гърция и Турция. Той посочи, че по празници около 50-60 хил. автомобила напускат страната в посока на тези две страни.

"Ако направите анкета сред българите за туристическите услуги в България, Гърция и Турция, те ще кажат, че в другите две страни е по-евтино, по-качествено е обслужването. Е, това не е ли първият приоритет на туристическия бранш и тогава да жалим за чуждите туристи", отбеляза Борисов.

Той посъветва работещите в туристическия бранш да седнат и да си поговорят дали не продават фалшив алкохол, дали работниците им са на трудови договори и плащат ли им осигуровките, дали се поддържат чисти плажовете и не са ли високи цените на шезлонгите и чадърите. Според него има огромен резерв от привличането на българските туристи в българските курорти, ако се решат тези въпроси.

Полина Карастоянова му предложи, по примера на германския канцлер Ангела Меркел, премиерът да призове българите да почиват в родината си. Със смях Бойко Борисов призова от парламентарната трибуна всички българи, особено министрите и депутатите, да почиват у нас. Той подчерта, че повечето депутати почиват в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай