20:05 ч.

06.02.18

1 мин.

0

1

0

Завод в Радомир открива нов цех за 6 млн. евро

от Руми Борисова |

Завод в Радомир открива нов цех за 6 млн. евро

Завод "Електрик" в Радомир открива днес нов цех. Българската компания е дъщерно дружество на шведската AQ Group, инвестирала в новата мощност около 6 милиона евро. Цехът е разположен върху 2 500 кв. м площ и в него пряко ще са заети 20 човека, а непряко - 200, заяви изпълнителният директор на завода Емил Николов. В цеха ще се извършва полагане на покритие върху карбонови изделия за нуждите на шведската компания - производител на моторни превозни средства с марките "Волво" и "Скания". Електрофорезата ще се осъществява с най-модерна техника.


На откриването на цеха ще присъстват представители на собственика на завода и на клиентите, на местната и държавната власт.


Радомирският завод "Електрик" е създаден през 1961 г. В периода 2003-2006 г. чрез джойнт венчър предприятието се свързва с шведската AQ Group и започва производство на висококачествена продукция и непрекъсната модернизация и усъвършенстване. Фирмата има клиенти от Аляска до Австралия, казват от ръководството. Клиентите на завод „Електрик" са от сферите на автомобилостроенето, жп, хранително-вкусова промишленост, телекомуникации, автоматизация, обща електротехника. Основната продукция на фирмата са електротабла и електромеханични детайли и конструкции. Заводът е разположен на 22 000 квадратни метра производствена площ и има над 600 служители. През 2016 г. оборотът му е над 18 милиона евро.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

радев · 20:27 · 06.02.2018
щом за 20 души такъв джангър се вдига
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент