Загорка отново търси да подкрепи "зелени" идеи

Загорка отново търси да подкрепи "зелени" идеи | StandartNews.com

Тазгодишното издание на иницитивата "Загорка Зелен Фонд" вече навлезе в най-активния си етап, информираха от пивоварната компания. Независимото „зелено" жури, в което участват професионалисти от различни области, вече е избрано. Те ще бъдат главните действащи лица при оценката и избора на най-зеления проект за 2016 година.

Проектите ще се оценяват на базата предварително зададените критерии на конкурса „Загорка Зелен Фонд" - приложимост, оригиналност и кратка обосновка на бюджет за реализация на проекта, припомнят от пивоварното дружество. В конкурса могат да участват всички граждани и неправителствени организации от цялата страна. Участниците могат да изпращат своите предложения, свързани с по-добра ефективност при използването на вода и енергия в градски условия, до 31 август тази година на адрес www.zagorkacompany.bg.

През септември компетентното жури на конкурса ще оцени идеите и ще избере проекта победител. Авторът или авторите на идеята победител ще получат парична награда от 10 000 лв., като „Загорка" АД поема и ангажимента до осъществи проекта им в реална градска среда със собствени средства в размер до 50 000 лв. Проектите класирани на второ и трето място ще получат признание за участието им в конкурса на закриващата церемония при обявяване на победителя.

„Загорка Зелен Фонд" е програма за корпоративна социална отговорност, която стартира през 2011 г. и е част от платформата на нашата компаният за устойчиво развитие - „Създаваме по-добър свят", припомнят от пивоварното дружество. Досега чрез „Загорка Зелен фонд" са инвестирани безвъзмездно над 300 000 лв. за устойчивото развитие на местната общност и благодарение на инициативата са били облагородени над 18 населени места в Старозагорско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай