VIVACOM даде рамо на проекти за деца и изкуство

VIVACOM даде рамо на проекти за деца и изкуство | StandartNews.com

VIVACOM подкрепи 13 проекта по програмата си "Регионален грант", осъществявана в партньорство с Български център за нестопанско право. Жури избра кои от 329-те кандидати в третото издание на инициативата да получат финансиране до 5000 лв. от компанията. С програмата VIVACOM подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности, като предоставя грантово финансиране на граждански организации, читалища, училищни настоятелства от цялата страна, за да осъществят проекти на местно ниво. Общата сума, отпусната за реализацията на проектите в третото издание, е 60 000 лв. Три са основните критерии, по които журито е определило победителите в надпреварата за грантовете: общодостъпна полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност от хора, въвличане на местната общност и новаторство.

Един от проектите е на Сдружение „Метаморфози" – Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи ще продължи срещите на медицинските клоуни в детските отделения на УМБАЛСМ „Пирогов", София, за да предлага смехотерапия на малките пациенти.

„Мобилна работилница" на Сдружение Творческа улица за художници и артисти от София ще преобрази занемарени места в столицата. Проектът "Сцената на детските мечти" (социализация чрез театър) на Сдружение "Избор" от Банско ще реализира благотворителен спектакъл с участието на деца с и без увреждания. Чрез Мост на мотивацията, Сдружение „С идея за бъдещето - спорт, образование, култура" - Сандански ще даде възможност на младежи да изрисуват главния мост в парка на града, с 600 подбрани цитати на велики личности. Подкрепа получават проектите "Да спасим кестените", „Младежкото екологично и социално предприемачество и ние", " Красота, създадена от детски ръце и душа", "Вертикални пътеки", „Детска оздравителница" и др.

Допълнителна подкрепа от VIVACOM получиха още два проекта – 25-ото юбилейно издание на „Международен детски великденски фестивал - Босилеград 2018 и дигитализацията на видео архиви на БАН, съдържащи фолклорни материали, заснети през втората половина на XX в.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай