16:58 ч.

16.05.16

2 мин.

1257

0

0

„Трейс Груп Холд“ АД - клон Чехия приключи успешно проект

от Стандарт |

„Трейс Груп Холд“ АД - клон Чехия приключи успешно проект

През 2014 г. българската строителна компания ТРЕЙС стъпи на чешкия пазар. Проектът „Групов водопровод Бенешов – Седличани" вече е завършен, предстои официалното му откриване. На 25.09.2014 г. Обединение "Водоснабдяване Бенешов 2014", с водещ партньор „Трейс Груп Холд" АД и чешката фирма EVT Stavby s.r.o., подписа договор за строителството на водопровода. Проектът, на стойност над 9 млн. евро бе финансиран по ОП "Околна среда" , с Възложител сдружение на няколко чешки общини, чието население ще използва довеждащия водопровод.


Договорът включва: изработване и предаване на цялата необходима документация за изпълнението и изграждането на нов 15 км довеждащ водопровод ф500 от чугунени тръби; изграждане на канализация за отпадни води; изграждане и реконструкция на връзки; изграждане на нов резервоар, на арматурни и въздушни шахти; реконструкция на 2 помпени станции; доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на технологично оборудване, възстановяване на асфалтовите покрития, укрепване брега на р. Сазава, изграждане на нов път . Две бяха предизвикателствата пред строителите на ТРЕЙС- изграждане на дюкер под река Сазава и изпълняване на строително- монтажните работи в условията на непрекъсната експлоатация на съществуващия водопровод.


През 2014 г. "Трейс Груп Холд" АД в партньорство с чешката компания „Мебикан" спечели изпълнението на обект на Летище Прага Рузине . Стойността на договора е около 10 млн. евро. Строителството, с възложител „Летище Прага" АД, - разширение на Пречиствателна станция за отпадъчни води и Пречиствателна станция за замърсени води, стартира през м. май 2014 г., и се очаква да приключи до края на 2016 г. В договора за изпълнение е предвиден 12 месечен срок за пробна експлоатация на съоръженията, след пускането.


„Прага–Рузине" е модерно и просторно международно летище, разположено в северозападния край на чешката столица, на около 17 км от центъра на града. То е най-голямото летище в Чехия и разполага с 3 пътнически терминала.


Освен в Република Чехия ," Трейс Груп Холд" успешно развива своята дейност и в Република Сърбия. Първият подучастък от 100-километровото трасе на АМ Е80- Ниш- Димитровград- граница с Р България ще бъде готов до средата на м. юни. Холдингът работи по още три обекта с международно значение, с възложител „Коридори Сърбия".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент