Въвеждат общи правила за онлайн регистрация на дружествата в Евросъюза
ЕРП Север инвестира 6,1 млн. в мрежата на област Варна


18:25 ч.

29.08.18

2 мин.

0

0

0

Софтуерна компания търси 80 IT специалисти

от Стандарт |

Софтуерна компания търси 80 IT специалисти

Международната софтуерна компания Devexperts ще  открие свой развоен център в София, където в следващите две години предстои да бъдат наети 80 души.


Компанията ще търси специалисти по свръх бързи трейдинг алгоритми, обработка на големи обеми от данни, добавена реалност и изкуствен интелект, уточниха от там пред Economic.bg.


Процесът по набиране на кадри вече е стартирал и в офиса, макар и съществуващ от съвсем скоро, вече работят няколко софтуерни специалисти. Всеки с интерес към работа в Devexperts може да пише на [email protected]


Централата на германския играч е в Мюнхен, като компанията има офиси също в Анталия и Порто. Преди да реши окончателно, че новият ѝ офис ще е именно в България, от Devexperts са обмисляли дестинации като Чехия и Унгария. От ръководството обаче са преценили, че тук има повече квалифицирани софтуерни специалисти, по-добри условия за бизнеса и отлична технологична инфраструктура.


„В България има много квалифицирани и добре подготвени специалисти, както и добри условия за бизнеса", коментира Михаил Бабушкин, изпълнителен директор на Devexperts.


Офисът на компанията в България ще бъде ръководен от Виктор Андонов, който отдавна се развива в IT сектора, а има и познания в сферата на финансите. Преди да поеме сегашния си пост, Андонов ръководи развойния център на DataArt Юръп, а преди това е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody's Investor Services, както и технологичен директор на RecycleBank.


Devexperts предлага тясноспециализирани софтуерни решения в областта на капиталовите пазари. Нейните клиенти са предимно ритейл и институционални брокери, компании за управление на финансови активи, банки, стокови борси и борси за криптовалута.


Стъпвайки в България, компанията има амбицията, освен да привлече квалифицирани софтуерни кадри, и да спомогне за развиването на такива. От Devexperts обещават, че ще инвестират в образователни инициативи и ще си сътрудничат с местните университети, като идеята е да се създадат и съвместни стажантски програми.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент