Шефът на "Солвей Соди" е Мениджър на годината

Шефът на "Солвей Соди"  е Мениджър на годината | StandartNews.com

63-ма кандидати се състезаваха за приза в седмото издание на конкурса

Изпълнителният директор на "Солвей Соди" АД Спирос Номикос грабна приза за Мениджър на годината 2014. Победителят в най-престижния конкурс за висши мениджърски постижения в България, организиран от сп. "Мениджър", бе обявен на тържествена церемония в Софийската опера и балет във вторник вечерта.

Призът беше връчен на Спирос Номикос от президента Росен Плевнелиев. "Повече от всякога имаме нужда от успешни лидери и успешни компании, а това бляскаво състезание се е превърнало в мерило на високите стандарти в управлението", каза държавният глава. "Горд съм да работя за България. Приемам тази награда като голямо признание за 40-годишния юбилей на компанията, който честваме през тази година", бяха първите думи на новия Мениджър на годината, след като вдигна кристалната статуетка.

Документи за участие в седмото издание на конкурса тази година подадоха 63-ма висши мениджъри. Във втория кръг на конкурса преминаха 43-ма. Приходите на ръководените от тях компании са общо 4,36 млрд. лв., като 70% от участниците отчитат ръст през 2013 г. До финала в конкурса стигнаха 10 от участниците, които бяха класирани по разработена от "Делойт България" методология. Сред тях са Иван Папазов, изпълнителен директор на "Винпром Пещера", Огнян Траянов собственик и изпълнителен директор на "Технологика" ЕАД, Илиян Филипов, управител на ПИМК ООД, Кристоф де Лафарж, изпълнителен директор на "Шнайдер Електрик България". Двукратният финалист в конкурса - Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на Walltopia, спечели наградата на зрителския вот от онлайн гласуването на сайта на bTV. С награда "Мисия в полза на обществото" бе отличен Евангелос Литрас, управител на Alpha Bank България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай