НАП проверява всички печатни издания

НАП проверява всички печатни издания | StandartNews.com

Ревизии за спазването на данъчното и осигурителното законодателство са възложени от НАП на всички издатели на централни печатни издания, съобщават от проходната агенция, цитирани от Нова ТВ. Контролните производства обхващат периода на последните пет години, като инспекторите ще проследят спазването на всички данъчни и осигурителните закони.

Доклад за данъчните рискове, изготвен през юни тази година, сочи, че съществува риск от избягване на облагане в сектора на издателите на печатни издания и това е главната причина за започналите контролни производства. На значителна част от издателите не са възлагани ревизии от години и имат просрочени задължения към държавата.

В момента в приходната агенция се подготвя подобен анализ и по отношение на електронните издания, като не е изключено ревизии да бъдат възложени и на дружествата, които управляват такива, поясняват от НАП.

Течащите контролни производства нямат връзка с редакционната политика на изданията, а са част от рутинната практика на НАП за оценка на риска от избягване на облагане и контрол по спазването на законодателството, допълват от агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай