22:10 ч.

14.07.16

2 мин.

1086

0

0

Китай с туристически комплекси край Търново

от Стандарт |

Китай с туристически комплекси край Търново

Китайски бизнесмени искат да създадат почивни комплекси в България. Идеята е в тях да отсядат организирани групи от азиатската държава поне един месец. Това стана ясно от гостуването на Ян Ли, съветник по културата в посолството и Гу Фън, която изпълнява длъжността първи секретар в същия ресор във Велико Търново.


Представителите на посолството на Китайската народна република в България гостуваха на зам.-кмета на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова. По думите им интересът на техни сънародници към подобни пътувания е много голям. Китайци, живеещи в големите мегаполиси с развита индустрия, в които има проблеми със замърсяването на въздуха сега търсят чисти и спокойни места за почивка в България.


Снежана Данева-Иванова представи пред гостите природните дадености на община Велико Търново. Дамата и дипломатите бяха категорични, че регионът предлага отлична възможност за подобно бизнес начинание както край село Вонеща вода, известно със своите минерални извори, така и край Килифарево. "В партньорство с туристическия бранш Община Велико Търново може да организира турове, които да включват забележителностите в нашия град, в София, Варна, Пловдив и изобщо в цяла България", обясни Снежана Данева-Иванова.


Инвеститори от Украйна пък предлагат да се създаде парк "България в миниатюри" във Велико Търново, стана ясно след срещата им с кмета на старопрестолния град Даниел Панов и заместниците му Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков. Гостите представиха идеята си за атракционния комплекс, заедно с изработени макети за паркове в други държави. Предстои да бъдат обсъдени възможните терени, където може да бъде оформен подобен парк.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент