18:45 ч.

08.05.18

1 мин.

0

0

0

Тръгва изграждането на обхода на Кърджали

от редактор |

Тръгва изграждането на обхода на Кърджали

Процедурите за избор на изпълнител на обхода на Кърджали ще бъдат обявени през 2019 г. Това обяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков при посещението си в града. Вече е издадено строително разрешение за част от пътя, за която е валиден изготвения по-рано ОВОС и са отчуждени попадащите в обхвата му имоти. За останалата част от околовръстния път на Кърджали продължава проектирането и отчуждаването на терени.


Проектът е включен сред приоритетните за бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) за догодина. Процедурата за инженеринг на проекта ще бъде обявена още в началото на 2019 г., като целта е реалното строителство да може да започне не по-късно от в средата на годината. Планира се строителството на участъка да приключи най-късно до края на 2022 година. Най-тежката част от него включва изграждането на две големи виадукта, чрез които целият транзитен трафик ще бъде изведен от Кърджали.


До есента ще бъде напълно рехабилитиран и третокласният път Ардино - Кърджали, обяви още министър Николай Нанков. От средата на 2019 г. благодарение на събраните от бъдещата тол система средства практиката с кърпежи на пътищата у нас ще спре, категоричен бе Нанков.


Вчера е било издадено и разрешение за рехабилитация на пътя Момчилград – Крумовград, която ще се финансира със средства по Програмата "Интеррег V-A Гърция – България".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент