Сървъри спряха за час борсата в Москва

Сървъри спряха за час борсата в Москва | StandartNews.com

Технически срив спря за малко повече от час търговията на Московската борса, съобщи РИА Новости, като цитира комюнике на институцията.

Сделките спряха в 14,14 ч московско време (13,14 ч българско време) и на сайта на борсата бе съобщено, че причина за това е "извънредна ситуация" като ще последва допълнителна информация. Впоследствие бе съобщено, че търговията ще се възобнови в 15,30 ч местно време, както и стана. С уточнението, че е спряна работата на пазара на деривати, след като е било открито по време на междинна клирингова сесия некоректно обработване на една от трансакциите. Това предизвикало грешка в работата на сървърите за разпространение на борсова информация. Това не е първият технически срив за т.г., отбелязва ТАС и припомня, че за последно това е станало на 30 юли в търговско-клиринговата система на фондовия пазар на борсата.

Междувременно курсът на рублата продължи да пада вчера заради поевтиняването на нефта, съобщи ТАС. И посочи, че вчера в 16,15 ч. рублата е поевтиняла с 31 копейки спрямо долара до 40,80 рубли. Спрямо валутата на ЕС спадът е с 27 копейки - до 51,60 рубли за 1 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай