15:05 ч.

16.02.17

1 мин.

0

0

0

Преминалите пътници през Летище София с нов рекорд

от Стандарт |

Преминалите пътници през Летище София с нов рекорд

През януари през Летище София са преминали рекордните 468 968 пътници, което е с 43% повече от същия месец на 2016 г., съобщиха от аеропорта. Летище София приключи 2016 г. с рекорден брой обслужени пътници – близо 5 млн., което е с 22% повече от предходната година.


През януари 2017 г. най-много са се увеличили пътуващите през Терминал 1 – с 69%, като броят им е достигнал 216 хиляди. Преминалите през Терминал 2 са с 28% повече, което е резултат от прехвърлянето на част от полетите от стария на новия терминал в средата на месеца, обясняват от Летище София.


През януари пътувалите с чартърни полети са с 27% повече от същия месец на 2016 г., а броят им по вътрешни линии отбелязва ръст от 13% на годишна база.


Общият брой на кацащите и излитащи самолети на столичното летище през януари 2017 г. е 4 529, което е увеличение от 25%. Делът на полетите по редовни международни и вътрешни линии е 87%, а чартърните полети, товарните и бизнес самолетите си разпределят по 3%.


През януари на Летище София са обработени общо 1,539 т. товарни и пощенски пратки, което е 17% ръст на годишна база.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент