Никола Добрев и Петя Димитрова са новите "Мистър и Мисис Икономика" 2015

Никола Добрев и Петя Димитрова са новите "Мистър и Мисис Икономика" 2015 | StandartNews.com

Председателят на Съвета на директорите на КЦМ 2000 Груп - инж. Никола Добрев е тазгодишният носител на наградата "Мистър Икономика". Петя Димитрова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Пощенска банка АД, пък стана "Мисис Икономика" 2015.

Оскарите на бизнеса бяха раздадени на бляскава церемония в хотел "Маринела", а двете големи награди връчиха миналогодишните носители на призовете Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на"Сименс България" и Иван Папазов, изпълнителен директор на "Винпром Пещера". Те бяха придружени от министър-председателя на България Бойко Борисов и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

При откриването председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви: "Искам да изразя изключителното си задоволство, че от тази година КРИБ ще бъде организатор на конкурс който има повече от 20 години история. За нас е чест да наградим своите колеги, които са постигнали изключителни успехи".

Предприемачи от над 30 различни сектора се състезаваха в 10 категории – земеделие и хранително-вкусова промишленост, услуги и търговия, транспорт и логистика, финанси и застраховане, индустрия, ИКТ, бизнес услуги, най-добър старт в кариерата и подкрепа на стартиращ бизнес. Победителите бяха избрани от жури, съставено от членовете на Управителния съвет на КРИБ - 27 човека сред които ръководители на фирми от различни браншове, които по думите на Домусчиев "гарантират безпристрастността при избора на победителите".

Наградата в категория "Индустрия" получи Светлин Стоянов, главен изпълнителен директор на МТГ – Делфин АД. Призът бе връчен от министъра на финансите Владислав Горанов. За категория "Финанси и застраховане" бе отличен Борислав Тодоров, управител на Кюн Лизинг и Акорт ООД. Наградата му бе връчена от г-н Валентин Златев, член на Управителния съвет на КРИБ.

В категория "Подкрепа на стартиращ бизнес" бе отличен Ангел Геков, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Той бе награден от Пламен Бобоков, член на Управителния съвет на КРИБ.
Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма груп холдинг", бе отличен в категория "ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги". Наградата в тази категория връчи господин Иван Вутов, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ
Победител в категорията "Търговия и услуги" стана Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Софарма Трейдинг". Той бе награден от професор доктор на техническите науки Николай Вълканов, носител на наградата "Мистър Икономика" за 2012 година.

Награда в категория "Земеделие и хранително-вкусова промишленост" получи Георги Милев, собственик на Елеа ЕООД. Наградата в тази категория връчи министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Компанията JobTiger пък бе отличена в категория "Най-добър старт в кариерата", като призът бе връчен от господин Огнян Донев, член на консултативния съвет на КРИБ. Наградата получи Светлозар Петров.

В категория "Логистика и транспорт" бе отличен Христо Христов, създател и изпълнителен директор на "Дискордиа" АД.
Специална награда "Партньор в бизнеса" бе дадена на Зарина Генчева, изпълнителен директор на "Метрореклама". Призът бе връчен от изпълнителния директор на "Медия Икономика България" Боян Томов.

Втората специална награда за цялостен принос към борбата със сивата икономика и усилията за създаване на безкасово общество получи господин Артур Туремка, генерален мениджър на МастерКард за Балканите.Третата специална награда е почетен златен знак на КРИБ, с който бе отличен Светослав Глосов, Председател на Камарата на строителите в България. Двамата победители бяха наградени от Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ

Конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" е най-значимият икономически форум, провеждан след промените у нас. Той е с над 20-годишна история, като за този период призът е бил в ръцете на предприемачи, икономисти, финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.

Тази година бяха подадени рекорден брой номинации във всички категории, от които за финална оценка бяха допуснати 35.
Голямата награда „Мистър Икономика" 2015 бе връчена лично министър-председателят на България Бойко Борисов заедно с г-жа Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на СИМЕНС България, носител на наградата „Мисис Икономика" за 2014 г.

Снимки от събитието може да разгледате ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай