Китайци искат да инвестират в Благоевград

Китайци искат да инвестират в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов обсъди с делегация от Шънян, административен център на китайската провинция Ляонин, възможности за бъдещи съвместни инвестиционни проекти. „Целта на общинското ръководство е да привлече чуждестранни инвестиции в града, което не само ще доведе до развитие на икономиката, но и ще открие много нови работни места", каза Камбитов.

Делегацията бе посрещната в община Благоевград с погача и мед, хлебчета с лимец и орехов ликьор. Водачът на групата от 13 експерти и държавни служители Цзян Хонг обясни интереса на делегацията към града с доброто му геополитическо положение на на Балканите, като постави акцент върху земеделието. Гостите проявиха изключителен интерес към важните стратегически проекти за Благоевград. Благоевградският кмет бе поканен да посети Шънян заедно с екипа си, където да продължи обсъждането на бъдещи съвместни проекти. Освен общински експерти и представители на бизнеса, кметът Камбитов обеща при визитата си в Китай да включи и изпълнители от Ансамбъл „Пирин".

„Гледали сме ансамбъла само по телевизията, за нас ще бъде чест те да запеят и заиграят ваши традиционни хора на наша земя", заяви председателят Цзян Хонг. На срещата присъстваха експерти от двете страни в областта на външната търговия, икономическото сътрудничество и финансите.

След края на срещата кметът Камбитов уважи заедно с делегацията от Китай празника на Военно формирование 26 400, където гостите имаха възможност да се насладят на програмата, подготвена от домакините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай