Борисов: Може само да ни радва, че САЩ вече са шести по инвестиции в България

Снимка: БНТ/БТА

Борисов: Може само да ни радва, че САЩ вече са шести по инвестиции в България | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на среща с членове на Американската търговска камара, че може само да ни радва, че САЩ вече са шести по инвестиции в България, което се дължи на добрия бизнес климат в България.

Финансовата стабилност е нещо, което се оценява след време, изтъкна премиерът и напомни, че преди няколко месеца е намален външният ни дълг и той е 24 на сто на БВП, за разлика от този на САЩ. Борисов изтъкна още и трайната тенденция на ръст на БВП и диверсификацията на инвестициите, като спрямо предишните 15 - 20 години вложенията вече са в производство, а не в ЕРП-та, услуги, банкова система, телекомуникации - сектори, в които след това парите излизат от България и отиват към компаниите майки. Радвам се, когато се откриват производства и заводи, допълни премиерът.

Премиерът заяви, че България държи на стратегическото партньорство със САЩ във военната сфера. Силната част в НАТО са САЩ и неслучайно имаме българо-американска база в Ново село, където се провеждат изключително добри учения, каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай