14:50 ч.

23.08.18

1 мин.

0

6

0

Застрахователни компании искат гражданската отговорност да поскъпне в пъти

от редактори |

Застрахователни компании искат гражданската отговорност да поскъпне в пъти

Снимка: БГНЕС архив


Цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" трябва да поскъпне в пъти, за да бъдат посрещнати новите искове, предупреждават български застрахователни компании. Според тях има риск на пазара на полиците за "Гражданска отговорност" заради недостиг на средства.


Няколко са определящите фактори, които влияят върху ръста на цената на "Гражданската отговорност" и поставят под въпрос възможността за покритието на евентуално възникнали щети, посочи пред БНР Юрий Тодоров от Асоциация "Застрахователна сигурност".


"Големите обезщетения, които се изплащат от наши автомобили в чужбина, особено по неимуществени щети на румънски водачи, които сключват застраховката буквално фалшиво на името на някой друг и след това пътуват с тази застраховка в чужбина, като нанасят доста сериозни щети", каза той.


Непредвидено високи разходи за застрахователите отварят и така наречените "двустранни протоколи", които се сключват при имуществени щети: "Тези много малки щети, които се навъдиха - не казвам, че гражданите в България са несъвестни, напротив, много от тях са съвестни, но това предизвика големи разходи финансови - да правят проверка на всяка една такава щета, да търсят действително ли се е случила, как се е случила. Това са допълнителни разходи, които също оскъпяват застраховката".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Дора · 19:57 · 27.08.2018
А ще намалят ли в пъти комисионите на агентите. Това все пак е задължителна застраховка и комисионите не би трябвало да бъдат повече от 5%. Така ще се спестят много пари за посрещахе на ножите искове, без да е нужхо да се увеличават премиите в пъти?
Потребител · 02:22 · 26.08.2018
хората искат двойни заплати и пенсии като на запад.
Потребител · 05:46 · 24.08.2018
Всички са измамници!
Потребител · 18:55 · 23.08.2018
крайно време е да помисли този народ как се живее пенсионерите могат ли. . при този стандарт на живот да се справят нима това са заслужили за своят труд да посрещнат смъртта си като наказани...
Потребител · 16:13 · 23.08.2018
Защо всички дружно мълчат за системата "бонус-малус"" Нарушителите да плащат, а не съвестнте водачи.
Потребител · 15:20 · 23.08.2018
Има голяма вероятност НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА ЗАСТРАХОВКА! Тогава МВР няма да може да глоби всички, да ги спре от движение или да им свали номерата! Всеки ще отговаря за щетите в съда, което е по-справедливо! Да му мислят застрахователите - от къде ще ЦОЦАТ милиарди!?!?!?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент