Райфайзен България стана на 20 години

Райфайзен България стана на 20 години | StandartNews.com

Първата чужда банкова инвестиция "на зелено" у нас - Райфайзенбанк България, стана на 20 години. За кратко време банката се превърна във фактор и в един от лидерите на българския банков пазар, каза Карл Севелда, главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл, който пристигна по този повод от централата във Виена.

Според него българското поделение е било и остава важен член на семейството на Райфайзен. "Към края на 2014 г. активите на Райфайзенбанк България възлизат на 5,98 млрд. лв., кредитите са 3,96 млрд. лв., а депозитите - 4,23 млрд. лв. Печалбата след данъчно облагане е 46,6 млн. лв. Банката обслужва над 758 000 клиенти чрез повече от 150 офиса в цялата страна и е на второ място по новоотпуснати кредити за 2014 г. сред всички банки в България", отчете Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк България.

Дъщерните банки в Полша и Словения ще бъдат продадени, на други места ще се намаляват активи, докато в България банката ще се развива както досега, поясни Севелда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай