08:00 ч.

05.10.16

1 мин.

0

0

0

Доклад на МФ: Крият доходи от СПА и медицински стоки

от Стефан Кючуков |

Доклад на МФ: Крият доходи от СПА и медицински стоки
Снимка: БГНЕС, архив

Все повече фирмите и граждани плащат в срок налозите си


Данъчните са установили, че има сериозен риск от укриване на приходи от продажби на дребно на медицински и ортопедични стоки, както и от укриване на печалби от лица, предоставящи СПА и уелнес услуги извън туристическия пакет в собствени или наети обекти. Това гласи доклад на Министерството на финансите за касовото изпълнение на бюджета за полугодието. Това означава, че данъчните ще предприемат проверки и мерки за прекратяване практиката за укриване на налози от медицински стоки и СПА услуги.


През първата половина на 2016 г. от НАП са изпратили на компетентните дирекции указания за проверки и ревизии по отношение на 16 други риска за укриване на налози, като за всеки от тях са направени списъци с рисковите фирми. Редица компании, за които се подозира, че укриват налози, са получили писма по e-mail, като целта е да се насърчи доброволното спазване на законите от тяхна страна. В резултат на предприетите мерки за повишаване на събираемостта се забелязва намаляване на задълженията, които не са платени в срок, пише в доклада. Платените в срок задължения са нараснали от 78,3% към 30 юни 2015 г. до 79,8% към 30 юни 2016 г., като доброволното плащане на задълженията по декларации е 83%. Размерът на декларираните задължения и начислените суми по ревизионни актове през първото полугодие на 2016 г. е нараснал със 7,6%, или 967,3 млн. лв.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент