"Русгеоком БГ" обещава да дупчи Добруджа конвенционално - Енергетика - Стандарт Нюз


18:30 ч.

24.10.17

1 мин.

0

6

0

"Русгеоком БГ" обещава да дупчи Добруджа конвенционално

от редактор |

"Русгеоком БГ" обещава да дупчи Добруджа конвенционално

Инвестиционното предложение на „Русгеоком БГ" е за добив на природен газ по конвенционална технология от находище „Спасово" в блок „Добрич", съобщиха от компанията.


При експлоатацията но находището няма да се прилага методът на хидравлично разкъсване (т.нар. „фракинг"), уточняват оттам по повод серия протести в Генерал Тошево срещу инвестиционното намерение.


Сондирането за природен газ, нефт и вода няма да предизвика земетресения и няма да има вредно въздействие върху околната среда и водоносните хоризонти в Добруджа, твърдят от дружеството.


В България от десетилетия се добива природен газ по този начин и всеки може да види дали има поражения върху природата и хората в районите на газовите находища, твърдят от компанията.


Сред ползите от проекта са по-ниски цени на газа, разкриване на работни места, а 50% от таксата по концесионния договор ще отива в общината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:21 · 25.10.2017
Много невежество цари не само в подведените хора от Добруджа, но и тука в нета. Нищо общо нямат водните запаси, нито замърсяването на природата с проучванията. Подобни сондажи са прокарвани и по-рано в Добруджа и нищо фатално не се е случвало с Природата. Подстрекалите на тези недоволства са руски мекерета, включително и от БСП, за да може и занапред да зависим от Русия за енергията си.
Потребител · 20:35 · 24.10.2017
И целия газ ще отива в Русия
Потребител · 19:01 · 24.10.2017
Само недоутрепаните руски мекерета в България вярват на руснаци.По цял свят са гонени с шутове от държавите.Мизерната и скапана Русия е заплаха за развитието на всяко нормално общество.
Потребител · 19:22 · 24.10.2017
@Потребител Психоболни личности като тeбe са за лудниzата и то вeднага!
Потребител · 19:24 · 24.10.2017
@Потребител Комeнтар от говeдо! Нали твоитe западни подлоги са на власт бe влeчуго!
Потребител · 18:50 · 24.10.2017
От къв зор в най-плодородната част на България ще се търси газ, ще се застрашават водните запаси, като и без това бадещето е в преминаване на възобновяеми източници на енергия! Всъщност основната цел на България трябва да е : Да съхрани природните си ресурси и особенно да си пази водата!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент