22:55 ч.

20.11.13

1 мин.

2719

2

0

ЦИР: Расте сивата икономика

от в. Стандарт |

ЦИР: Расте сивата икономика

София. Делът на сивата икономика се увеличава през 2013 г., продължава укриването на обороти и неплащането на мита и акцизи, показва анализ на Центъра за изследване на демокрацията. Растат сивата икономика при бизнеса и недекларираните доходи на населението, каза Руслан Стефанов, директор "Икономическа програма" в центъра. През 2011-2012 г. е имало напредък по отношение на скритата икономика заради популяризираните наказателни мерки при събирането на приходите, но тази година напредъкът е прекъснат, отчитат от ЦИР.


Според изчисления на ЦИР за 2013 г. загубите от укрити осигуровки са 245,6 млн. лв. Забавя се ръста на данъчните приходи, каза Мартин Цанов, анализатор в ЦИП. През септември има ръст под 1% на годишна база, докато през септември 2011 г. ръстът е бил 11%, а през септември 2012 г. - 7,89%. По данни на ЕК за 2011 г. загубата за българския бюджет от неплащане на ДДС е 1,2 млрд. лева, допълни той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:12 · 21.11.2013
ТОВА СА РЕАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ БСП-ДПС УПРАВЛЕНИЕТО ДНЕС. ЕДНО Е ДА ЛЪЖЕ6, ОБЕщАВА6 И КРАДЕ6. ДРУГО Е ДА РАБОТИ6. МАР6 ИТ ВЛАСТТА НЕЗАБАВНО.
Потребител · 23:43 · 20.11.2013
А какво друго се очаква при такова некадърно правителство?!
Казано съвсем ясно - хората не желаят да плащат за такава глупава политика, която ни отдалечава от Европа.
Т. нар. управляващи са неспособни дори да съберат данъците - или това са поредните оправдания за взимането на нови заеми???
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент