21:50 ч.

03.10.13

1 мин.

4900

5

9

Националната банка на Гърция напуска България

от в. Стандарт |

Националната банка на Гърция напуска България
Снимка: CNN

Атина. Националната банка на Гърция (НБГ) ще се оттегли от пазарите в Югоизточна Европа, включително от Румъния и България, в рамките на споразумение, сключено между гръцката кредитна институция и ЕК, съобщава гръцкият вестник "Катимерини". НБГ ще запази 60% от акциите си в капитала на турския клон Финансбанк, като така ще запази мажоритарното си участие, но ще се оттегли от Румъния, България, Сърбия, Македония и Албания, отбелязва изданието. В България НБГ е собственик на 99,9% от капитала на Обединена българска банка (ОББ). Все още е много рано да се говори за продажба и бъдещ собственик, коментираха за "Стандарт" от ОББ. Както се вижда от съобщението, останалите 40% от турската Финансбанк ще се продават до 2017 г., коментираха банкери. На НБГ реално принадлежи и българската Пощенска банка, която е част от гръцката Юробанк Ергасиас. В началото на 2013 г. Националната банка на Гърция взе 84,35% от акциите на Юробанк.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:25 · 04.10.2013
Колкото по-рано си ИЗТЕГЛИТЕ депозитите и другите СПЕСТЯВАНИЯ от ОББ, толкова по-добре за Вас, защото Гърция е като каца без дъно. До сега ЕО е наляла в Гърция повече от 250 МИЛИАРДА ЕВРА и това не е достатъчни за да заработи икономиката на мързеливите гърци...
Потребител · 16:43 · 04.10.2013
@Потребител булшит
Потребител · 16:47 · 04.10.2013
@Потребител Стига си писал глупости.Какво общо има депозита в българската банка ОББ с Гърция? Това,че собственик на ОББ е гръцка банка няма никаква връзка с положението в Гърция,защото тя се подчинява на българските закони и на БНБ.Да не говорим,че всички депозити в банки с страни от ЕС до 100 хиляди евро са защитени и парите са гарантирани.Просто заради проблемите си в Гърция и нуждата от пари собственика на ООБ се налага да продава поделенията си извън Гърция и сега ще се наложи да търси купувач на ОББ.
Потребител · 12:21 · 04.10.2013
и сега да си изтегля ли депозита от ОББ
Потребител · 16:43 · 04.10.2013
@Потребител не. освен ако не ти тряват пари, де :)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент