Упражнения с ластик за убийствени бедра

Упражнения с ластик за убийствени бедра | StandartNews.com

Зимата не е извинение за бягане от тренировки

Калина Русева, инструктор по аеробика и фитнес

Студено или не, това е положението - трябва да сме във форма, за да имаме настроение и енергия за целия ден. Навсякъде прелива от информация и какви ли не експерти ни предлагат "бързи и ефикасни" начини за отслабване. Истината е простичка - вместо да се хвърляте стремглаво и лекомислено към поредния хит - диета за сваляне на килограми, отидете в залата да тренирате. Защото само редовните тренировки, съчетани с правилно хранене, ще ви осигурят наистина трайно задържане на желаното тегло и ще ви гарантират здраво и добре оформено тяло.

Днес, заедно с Лора, ще ви покажем няколко основни упражнения за натоварване на бедрата, седалището и корема с помощта на ластик.
И тъй като работата с него е доказано ефективна, този тип тренировки са сред водещите в класацията за постигане на елегантно
оформено тяло. Препоръчително е да се направят 3 серии по 12-15 повторения от всяко упражнение.

1. Клек в широка стъпка

Заемете позиция полуклек в широка стъпка, като поставите ластика на глезените, или малко над тях. От тук изпълнете клек, свивайки колената до прав ъгъл. Дръжте гърба прав и разпределете тежестта точно по средата, за да работите прецизно. Върнете обратно като се стремите да не изпъвате колената докрай.

2. Лифт от лег

Легнете по корем на пода като поставите ластика на глезените с раздалечени стъпала, така че в ластика да няма луфт. Поставете длани на пода и приберете лакти до тялото. От тук вдигнете единия крак нагоре без да свивате коляно и бавно пуснете обратно. Повторете в серия и сменете краката.

3. Колело

От тилен лег на пода, сложете стъпалата в дръжките на ластика и хванете по средата, така че в ластика да има лек опън. От тук изнесете единия крак напред до изпънато коляно, докато другия е свит. Започнете да сменяте краката, изнасяйки последователно десен и ляв напред. Ако ви е трудно, може да пуснете главата на пода.

4. Изпъване - корем

Легнете по гръб със свити под прав ъгъл колена и поставете стъпала в средата на ластична лента, като хванете краищата с ръце. Дръжте ластика така, че да няма луфт. От тук изпънете краката надолу, без да докосвате пода и върнете бавно обратно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай