Старозагорската болница „Киркович" привлече специалисти от „Пирогов

Старозагорската болница „Киркович" привлече специалисти от „Пирогов | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорската университетска болница „Проф. д-р Ст. Киркович", която изпитва острата конкуренция на частните клиники в града, успя да привлече утвърдени специалисти от „Пирогов". „Става дума зае екип от трима специалисти, които след седмица ще започнат работа в отделението по инвазивна кардиология", съобщи шефката на здравното заведение проф. Петрана Чакърова. Тримата лекари имали богат клиничен опит и умения в лечението и диагностиката на остри миокарден инфаркт и на заболявания на централната нервна система. Един от членовете на новия кардиоекип - д-р Христина Донева, била възпитаничка на медицинския факултет в Тракийския университет в Стара Загора.

Заедно с лекарите от „Пирогов" щяла да пристигне и обучена медицинска сестра, която ще предава своя опит в отделението по инвазивна кардиология. Паралелно с това медицински сестри от старозагорската болница пък щели да се обучават в „Пирогов" за работа в крадиологичното отделение.

Новият екип в МБАЛ „Киркович" щял да предлага и 24-часова спешна помощ в областта на специализираната инвазивна кардиология.

След седмица новият екип на Инвазивна кардиология на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - (Университетска) започва работа със специалисти от УМБАЛСМ „Пирогов" – София. Един от членовете на екипа д-р Донева е възпитаничка на Медицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора. „Всички имат богат клиничен опит и умения за лечения и диагностика освен на остър миокарден инфаркт и на централната нервна система и други авангардни умения", увери изпълнителният директор на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - (Университетска) проф. д-р Петрана Чакърова. Заедно с лекарите от „Пирогов" ще пристигне и обучена медицинска сестра, която ще работи в инвазивна кардиология. Предстои и медицински сестри от "Проф. д-р Стоян Киркович" - (Университетска) да преминат курс на обучение в „Пирогов" за работа в отделението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай