12:30 ч.

28.12.17

2 мин.

0

0

0

Липса на интернет извади от строя Здравната каса /С ДОПЪЛНЕНИЕ ОТ ВИВАКОМ/

от редактор |

Липса на интернет извади от строя Здравната каса /С ДОПЪЛНЕНИЕ ОТ ВИВАКОМ/

Вече 7 дни липса на интернет връзка причинява неудобства на пациентите от София, които по различни поводи посещават Столичната здравноосигурителна каса. Хората не могат да бъдат обслужени, тъй като още в петък – 22 декември, последния работен ден преди Коледа, е бил прекъснат кабел на Българската телекомуникационна компания (БТК) - доставчик на Интернет за НЗОК.


Повредата води до това, че районната здравноосигурителна каса – София град, няма достъп до общите информационни ресурси на НЗОК.


Днес, 7 дни след аварията от Националната здравноосигурителна каса поднасят своите извинения на пациентите. Работи се по отстраняване на проблема, съвместно с БТК, още от момента на констатирането му, казват от НЗОК.


Тъй като повредата е сериозна, НЗОК не би могла да се ангажира със срок за възстановяване на връзката със Столичната каса.


Впоследствие от ВИВАКОМ отрекоха проблемът да е при тях. В официално съобщение операторът заяви:


"Във връзка с публикации в медиите, свързани с интернет връзката на столичната здравноосигурителна каса, VIVACOM уточнява, че е доставчик на интернет за Националната здравноосигурителна каса, но стличната ЗОК не е сред засегнатите клиенти, претърпели временно прекъсване на услугите в следствие на мащабния пожар в района на НДК, гр. София на 22.12.2017 г. Компанията своевременно е отстранила всички възникнали проблеми с предоставяни услуги и текущите технически затруднения на НЗОК се дължат на повреда извън мрежата на телекома. При необходимост, VIVACOM има готовност да окаже съдействие както на ИТ структурата на НЗОК, така и на външната фирма, поддържаща тяхното техническо оборудване, с цел по-бързо отстраняване на проблема и възстановяване на нормалния процес за обслужване на гражданите."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент