Условна присъда за любов с 12-годишно момиче

Условна присъда за любов с 12-годишно момиче | StandartNews.com

Младеж от ромски произход се отърва с условна присъда за любов и живот на семейни начала с малолетна 12-годишна изгора. Подсъдимият С. Д. Сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. Той се призна за виновен, че от 24 август миналата година до 12 май тази година е живял под един покрив в къща на улица „Здравец" в град Петрич с любимата си Д.Б., като двамата нямали сключен граждански брак. По този начин е извършил престъпление по член 191, ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Районният съд в южния град му наложи наказание „Лишаване от свобода" за срок от 4 месеца.

Заради чистото съдебно минало на подсъдимия изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 години от влизане на споразумението в сила. Направените по делото разноски в размер на 260 лева ще бъдат изплатени от подсъдимия по сметка на ОД на МВР – Благоевград.

Намалиха наполовина присъда за закана за убийство

Окръжен съд – Благоевград намали присъдата на благоевградчанин за закана за убийство. На първа инстанция Е.Е. получи наказание от две години „Лишаване от свобода" с четиригодишен изпитателен срок. Той е признат за виновен, че на 19 май 2013 г. около 18:40 часа на улицата се заканил с убийство на Ф. М., като замахнал с нож към него и му казал: „...ще те заколя, ще дойда у вас, докато спиш и ще ти отрежа гърлото". Това е възбудило основателен страх у потърпевшия. Бабаитът обаче обжалва това наказание пред окръжните магистрати. В жалбата твърдял, че съдът неправилно, необосновано и незаконосъобразно е приел, че са събрани убедителни доказателства за виновността му, поради което той следва да бъде оправдан, а присъдата да бъде отменена като незаконосъобразна. В съдебно заседание представителят на Окръжна прокуратура е бил категоричен, че присъдата е правилна и законосъобразна, поради което следва да бъде потвърдена, тъй като престъплението е доказано от обективна и субективна страна. Окончателното решение на съда е наказание за подсъдимия. От 1 година „Лишаване от свобода" с 3 години изпитателен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай