Съдът пусна измамница под гаранция, за да гледа децата си

Съдът пусна измамница под гаранция, за да гледа децата си | StandartNews.com

Благоевград. Николинка Василева, която се представя като "ходжа Гюлшан" пред хората, които мами, бе пусната на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева. Тя и останалите трима нейни съратници останаха в ареста по-малко от 72 часа. съучастниците й бяха пуснати по-рано, тъй като са свидетели по случая, пък и не те са мамели жертвите на лъжливата "ходжа". Районен съд – Благоевград пусна късно в понеделник Николинка на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева. Мотивите – тя е самотна майка, има две деца, здравословното й състояние не е добро.

В последните няколко месеца ходжа Гюлшан оплете в измамната си мрежа двама жители на Благоевград. Те са внесли жалби в местната полиция. 26-годишен студент се оплакал в края на ноември, че е изгорял с 1690 лева, които изпратил на посочен адрес за разваляне на черна магия на цялото му семейство. Трябвало да й преведе още 1500 лева, но младият мъж се усетил, че има нещо нередно и в телефонен разговор с "магьосницата" поискал да му върне дадените вече пари. Ходжа Гюлшан започнала да бълва заплахи и закани, че ако не спре да й досажда, ще намери майка си мъртва.

По същата измамна схема на 23 януари тази година е излъгала благоевградчанката С.Д. През миналото лято семейството на жената преживяло тежък момент. По телефона лъжливата Николинка й обяснила, че й е направена вуду магия. „Ще я разваля срещу 1500 лева", отсякла Гюлшан. За късмет Снежана споделила за случая на своя приятелка, която я убедила да не превежда пари, а да съобщи в полицията. Така и направила. Криминалисти пък я посъветвали да преведе 260 лева с пощенски запис в Сандански.

„Точно тогава я заловихме. Дойде мъж, който взе парите. Тъкмо й ги предаде, и ги задържахме. В ареста бяха вкарани измамничката, нейна близка и двама мъже. Всички са от град Златица", заявиха разследващи. Те призоваха и други хора от Пиринския край, ако са станали жертви на тази мошеничка, да подадат жалби в полицията. Те ще се приобщят към дознанието, което се води срещу ходжа Гюлшан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай