Прокуратурата проверява казуса с Морската градина във Варна

Прокуратурата проверява казуса с Морската градина във Варна | StandartNews.com

Варна. Има образувана проверка по сигнали на граждани, живеещи в местността „Салтанат" в Морската градина. Тя се извършва от тази седмица и е назначена от наблюдаващ прокурор, който е дал указания на Икономическа полиция.

Проверката е срещу неизвестен извършител и ако има установени нередности, ще бъде образувано досъдебно производство, каза говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Сигналите са срещу община Варна заради забраната за движение на автомобили в „Салтанат".

Тази местност не е парк и движението на автомобили по пътищата в нея са разрешени. Наредбата за обществения ред на ОбС предвижда санкции само за движение и паркиране върху зелени площи, коментира по-рано в петък пред медиите областният управител Иван Великов. „Салтанат" не е парк, но нищо нямам против да стане парк, изрично подчерта губернаторът. По негова информация както окръжна прокуратура, така и главният прокурор Сотир Цацаров са сезирани с жалби на граждани за превишени права от страна на местната власт.

Върховният административен съд излезе с решение тази седмица за премахване на забранителните знаци за движение на МПС в спорната местност. От община Варна излязоха с официално изявление, според което определението на висшите магистрати не отменя действията по контрола за спазване на забраната за движение на коли в паркове и алеи въз основа на Наредбата за обществения ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай