Поискаха 4 години затвор за Христо Бисеров

Поискаха 4 години затвор за Христо Бисеров | StandartNews.com

Прокуратурата поиска 4 години затвор за председателя на 42-то народно събрание Христо Бисеров. След две отлагания делото срещу бившия заместник-председател на ДПС тръгна днес в Софийския градски съд (СГС) и приключи за по-малко от един работен ден. Прокуратурата се отказа от част от своите свидетели, защото съпругата на Бисеров и доведения му син имат право да не дават обяснения.

В началото на заседанието съпругата на Бисеров - Мария и доведеният му син Ивайло Главинков отказаха да свидетелстват по делото, като отказът е тяхно право и законът им го позволява.

„Разбирам в какво съм обвинен, но не разбирам защо", заяви пред съда Христо Бисеров, след като чу диспозитива на обвинението срещу него.

Малко след започване на делото днес стана ясно, че финансовото министерство е поискало 18 965 лева гражданския иск от бившия политик Христо Бисеров,

Припомняме, че Бисеров е обвинен за неплащане на данъци в особено големи размери, за недекларирани сделки с валутни ценности за над 700 000 лева, както и за това, че през 2013 година не е обявил пред Сметната палата крупни суми пари в сметки в Швейцария. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до осем години затвор.

Според прокуратурата неплатените от Бисеров данъци са над 30 000 лева. В края на октомври делото срещу бившия зам.-председател на ДПС не тръгна, тъй като защитата му представи болничен лист

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай