Отложиха делото срещу Гриша Ганчев

Отложиха делото срещу Гриша Ганчев | StandartNews.com

Делото в Специализирания съд срещу Гриша Ганчев и още девет души не тръгна на първото насрочено заседание. Причината са процесуални пречки. Една от тях е, че не е спазена процедурата по връчване на обвинителния акт в 7 дневния срок, информира БГНЕС.

Обвинението е за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 711 580 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.

Бизнесменът Гриша Ганчев отказа да коментира хода на водения процес срещу него с журналистите, които го чакаха на излизане от Спецсъда. Запитан за слуховете, които го свързват с червения клуб, той каза само "вече не се занимавам с футбол, занимавам се само с борба". Така той напрактика отрече слуховете, че се правят крачки двата футболни клуба от Ловеч и София да се слеят, съобщава още Канал 3. 

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември 2014 г., съдебното производство обаче бе прекратено, а делото върнато на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Посочените от съда нарушения са отстранени от прокуратурата, като обвиненията срещу участниците в групата остават непроменени, се казва в съобщението.

На Гриша Ганчев са повдигнати обвинения, като ръководител на организирана престъпна група, както и за това че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на „Литекс Комерс" АД в размер на 711 580,56 лева, като не издадат фактури и затаят истина в подадени пред данъчните справки-декларации. На Ганчев е повдигнато и обвинение за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай