Няма заподозрян за палежа в Галиче

Няма заподозрян за палежа в Галиче | StandartNews.com

Все още няма установени извършители на палежа в село Галиче, съобщиха от Окръжната прокуратура във Враца. От държавното обвинение поясниха, че към момента са извършени два огледа на местопроизшествието с участие на експерти. Иззети са обтривки от запалените коли и се очаква да бъдат изготвени химически експертизи, ключови за разследването. Като свидетели са разпитвани няколко души, имащи отношение към случая.

„Предстои да се назначат и изготвят още специализирани експертизи, да се съберат необходимите гласни и писмени доказателства, с оглед съпричастност на определено лице към извършеното деяние", посочиха от прокуратурата във Враца.
Двата автомобила, собственост на Иванка Ценьова, бяха опожарени във вторник вечерта.

В ефира на една от националните телевизии тя заяви, че имат проблеми с кмета Ценко Чоков.

Враждата между семейството на Ценьова и Чоков се зародила по време на предизборната кампания, когато синът й бил застъпник на другия претендент за кметското място. По-късно се разразил и имотен спор - оказало се, че имотите на Чоков и на Ценьова се застъпват.

В началото на април бе опожарен джипът на Веселин Тушинов, който беше кандидат за управник на селото и пряк конкурент на кмета Чоков. Двамата са в конфликт, след като Тушинов обяви, че кметът заграбва евросредства и земеделски земи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай