Намалиха присъдата на Златомир Иванов – Баретата

Намалиха присъдата на Златомир Иванов – Баретата | StandartNews.com

София. Софийски апелативен съд намали присъдата на Златомир Иванов – Баретата, поставена му от Софийски градски съд, от осем години лишаване от свобода на шест години и половина лишаване от свобода. Други трима от престъпната група също са с по-леки присъди, съобщи "Фокус".

Присъдата на Марин Велчев от три години и шест месеца лишаване от свобода е намалена на три години лишаване от свобода. Вместо една година, Росен Иванов ще прекара девет месеца в затвора. Вместо да изтърпява наложеното му наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода в затвор при строг режим, Стоян Дичев ще бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип и при първоначален общ режим на изтърпяване, стана ясно от обвинението.

Второинстанционният съд потвърди останалите присъди, които са издадени от Софийски градски съд на 13 февруари 2012 година. Даниел Кръстев, Евгени Евтимов, Коста Трифонов ще са лишени от свобода за по пет години. Присъда от три години лишаване от свобода получи Борислав Секулов, а Кирил Атанасов е осъден условно на три години лишаване от свобода е с променена присъда от пет години изпитателен срок и глоба от 20 000 лева. Васил Колев получава присъда от една година и шест месеца лишаване от свобода. Богдан Василев и Мартин Горески се разминаха с 1000 лева глоба.
Присъдата на Софийския апелативен съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Върховния касационен съд.

Очаквайте подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай