17:05 ч.

30.08.18

1 мин.

0

0

0

Бургаската прокуратура се самосезира по строежа край плаж Силистар

от редактори |

Бургаската прокуратура се самосезира по строежа край плаж Силистар

Снимка: namoreto.bg


Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира относно възможността за строеж в местността Силистар. Държавното обвинение е разпоредило и на областния управител да упражни контрол за законосъобразност над решение на Общинския съвет в Царево, съобщи БНР.


Прокуратурата пояснява, че местният парламент е одобрил план, който включва и застрояване на парцел от над 22 декара, а и премиерът Бойко Борисов нареди да бъде отменено решението на Общинския съвет.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи, че с решението си за Силистар общинските съветници не са спазили процедурата предвидена в Закона за устройство на територията.


"Преди да приемат решението, което беше прието, е трябвало според закона за устройство на територията, да попитат Районната инспекция по околна среда, в случая в Бургас, коя процедура следва да бъде включена в изискването, което ще направят към заданието. Те не са попитали затова и това всъщност е нарушение, защото в момента те нямат необходимата процедура. Не им е указано по какъв начин може да се действа, имайки предвид, че става дума за природен парк", поясни Димов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент