09:15 ч.

13.09.17

2 мин.

0

5

0

Захариева: Трябва да работим с Русия и Китай за КНДР

от редактор |

Захариева: Трябва да работим с Русия и Китай за КНДР

Европейските държави са готови да наложат дори самостоятелни и още по-силни санкции срещу Северна Корея. Това каза в предаването „Денят започва" по БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева за поредния ядрен опит в Северна Корея.


Доста често имаше провокации, но това беше най-силният опит. България беше една от първите държави, която осъди този опит – реагирахме веднага. Единственият път за решаване е мирният. Натискът, който се опитваме да окажем чрез санкциите, е този мирен път. Трябва да работим с партньорите, трябва да работим с Русия, Китай. Радваме се, че успяха да постигнат единодушие, които се предложиха на Съвета за сигурност в ООН преди два дни, засилиха се санкциите, увеличи се вносът на петролни продукти, блокираха се някои от сметките, забрани се работата на севернокорейци, обясни Захариева.


По думите й, когато се налагат подобни санкции, се обръща внимание те да не засегнат населението, но със сигурност те ще му се отразят.


Европейските държави са готови да наложат дори самостоятелни и още по-силни санкции срещу Северна Корея, подчерта министър Захариева. „Няма как да променим режима там. Това би означавало въоръжено решение на въпроса. Искаме да водим диалог, но истината е, че понякога те не искат.


България е една от седемте държави от ЕС, които имат представителство там, с доста ограничен състав, без посланик. Във всяка една от държавите, които имат постоянно представителство, трябва да се води диалог чрез, например, хуманитарна помощ за населението, за да видят те, че ние нямаме скрит дневен ред. А по-скоро – абсолютното желание на цялата международна общност за това да няма ядрено оръжие на Корейския полуостров. Не е решението сега в Южна Корея да разположим ядрени глави. Трябва да се работи с Япония, Южна Корея, Русия и Китай", каза още Екатерина Захариева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:25 · 14.09.2017
България ще оправи нещата. Гениална ха ха
Потребител · 21:01 · 13.09.2017
Тази неграмотна калинка ...която не знае друг език освен българския дали знае къде се намира Северна Корея на картата на земята .....дълбоко се съмнявам .... няма такъв жалък травестит като тази калинка !!!
Потребител · 14:28 · 13.09.2017
ВИДНИТЕ ПОЛИТИЦИ НА БЪЛГАРИЯ ?????????????????
Потребител · 14:27 · 13.09.2017
кво каза - с русия - за нищо на света - ти какво говориш - само санкции за русия - айде де
Потребител · 13:14 · 13.09.2017
тая и тя тръгнала голема пишка да вади. прости хора ни управляват ама се вземат на сериозно. проблема е в гласоподавателите. КАК ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент