Внасят в МС проекта за охрана на Шипка

Внасят в МС проекта за охрана на Шипка | StandartNews.com

Одобряват отпускането на 16 млн. лв. за наводненията

София. Седмичното правителствено заседание ще се проведе от 10.00 часа в Министерски съвет, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. В дневния му ред ще бъдат разгледани общо 16 точки.

Проект на решение за осигуряване на охраната на Националния музей „Шипка-Бузлуджа", Националния исторически музей – София и Националната галерия за чуждестранно изкуство – София се очаква да бъде внесен от министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов и министъра на културата Мартин Иванов днес.

Постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери в размер на 16 204 360 лв. ще бъде разгледано още на днешното заседание на Министерския съвет. Средствата ще отидат основно в общините за изпълнение на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от природни бедствия.

Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще внесе проект на решение за освобождаване и назначаване на областен управител на областите Варна, Стара Загора и Перник.

Министърът на финансите Румен Порожанов ще внесе проект на постановление за приемане на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове, при провеждането на избори за народни представители за 2014 г.

Министърът на здравеопазването Мирослав Ненков ще внесе проект на решение за изменение на решение №343 на Министерския съвет от 2008 г. за създаване комисия по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и определяне на нейния състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай