Валери Симеонов: Дано промените за българите в чужбина не са бавят в НС

Валери Симеонов: Дано промените за българите в чужбина не са бавят в НС | StandartNews.com

До дни ще има готови промени в Закона за българите в чужбина и в Закона за българското гражданство, обяви вицепремиерът Валери Симеонов в интервю за "Фокус". 

Това ще бъде в помощ на българите родени зад граница, чийто неразгледани молби за наши паспорти до момента са 56 000. "Забавянето е по причини съвсем понятни и разбираеми. Най-вече се дължат  на преминаването през служебно правителство и частичната парализа на работата на институциите. Надявам се, тези промени да бъдат приети без проблеми и пререкания в Народното събрание и да дадем възможност на всички наши сънародници, които се чувстват българи и са българи, да могат по-бързо да получават гражданство", подчерта Валери Симеонов. 

Симеонов се превърна в хит днес, след като изпълни култовото парче на "Юрая Хийп" - Джулай морнинг заедно Цонко Цонев, култовият музикант Джон Лоутън, БТР в Тутракан. 


Вицепремиерът смени вратовръзката и ризата с рокаджийска тениска и дори пя в трио с Цонев и Лоутън, а клип от изпълнението качи в страницата си в Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай