В понеделник или вторник обсъждат номинации за нови министри

Снимка: БНТ/БТА

В понеделник или вторник обсъждат номинации за нови министри | StandartNews.com

В понеделник или във вторник предстои дебат за новите номинации за постовете на министри, които останаха овакантени. Това каза пред журналисти във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини".

„Отговорността, която нося в момента като председател на ПГ на ГЕРБ, при тази опозиция, която имаме в българския парламент, смятам, че трябва да бъдем отговорни и всеки да тежи на мястото си", каза Цветанов в отговор на въпрос дали би приел кандидатура за министър на вътрешните работи.

„Кандидатури има достатъчно. Не смятам, че чрез медиите трябва да обсъждаме имена, а да ги изчистим с нашите коалиционни партньори и да бъдем коректни към тях", допълни Цветан Цветанов.

Имаме много ясно разписани правила в коалиционното ни споразумение. Той припомни, че по времето на съставяне на правителството периодът е бил много труден. „Това бе единствената възможна коалиция, която можеше да изведе страната ни в правилната посока и да имаме успешно Председателство и да отчитаме днес и заслугата на България за региона, в който се намираме. И приоритетите, които бяха дадени за Западните Балкани", коментира Цветанов.

„С „Обединени патриоти" понякога имаме много тежки противоречия, но смятам, че винаги когато изведем България над всичко, постигаме необходимия консенсус, за да продължим да изпълняваме управленската си 4-годишна програма", отбеляза Цветан Цветанов.

Силата на политическа партия ГЕРБ е, че имаме много активни млади хора, похвали се Цветанов пред младежкия ГЕРБ. „Животът е едно колело. Младите идват, за променят страната си и родното си място по начин, по който те смятат, че е добре. Поклон пред всичко това, което правите, защото без вас няма как ние да правим политика. Защото, ако не сме един отбор, ако не сме заедно в тези трудни препятствия, които трябва да преодоляваме, няма как да се получи", заяви Цветанов.

„Най-важното в политиката и за вас, като хора, които тепърва влизате в политическия живот, е да си говорите с вашите приятели. Говорете си с вашите семейства, защото това е една от формулите да преодолеем фалшивите новини и да противопоставим обществото на всички тези, които искат да дестабилизират държавата", посочи още той. „Фалшивите новини са нещо, с което се сблъскахме много сериозно през 2016 г.

Винаги съм възприемал философията, че да си политик, да правиш политика, трябва да бъдеш до избирателите, да бъдеш с тях. И затова винаги, във всяка една кампания ние правим това, което е най-ценно –диалог и разговор лице в лице, за да може действително да чуеш обратната връзка и да покажеш, че ти ще работиш за обществото, а не от жълтите павета и телевизионните студиа само да бъдем моралните съдници на всичко онова, което се случва", коментира Цветанов.

По думите му реалната политика е, когато ти си на терен, когато си с хората и когато действително си съпричастен с всеки един проблем, с който те запознават. „Когато го решиш, когато усетиш ответната благодарност и удовлетворение, ти е допълнителна мотивация, че трябва да продължиш напред", допълни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай