Цачева иска връзка образование-бизнес

Цачева иска връзка образование-бизнес | StandartNews.com

Не делим хората по етнос, пол, религия увариха кандидатите на ГЕРБ в Кърджалийско

Развитие на професионалното образование в България е един от приоритетите на кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева. „Хората трябва да имат добро образование, за да имат занаят. Ще насърчаваме държавните образователни институции да работят в синхрон с бизнеса, за да могат хората да си намират работа", обясни претендентът за „Дондуков 2" пред жителите на Кирково. Тя и вицеадмирал Пламен Манушев посветиха петъчния ден на срещи и разговори с избирателите от няколко населени места в Област Кърджали. Те гарантираха, че ще създават мостове между хората и няма да ги делят по етнос, пол, религия.
„Единството е постижимо", увери Цачева. И изброи за какво още ще се бори, ако прекрачи прага на президентската институция. „Ще настоявам за справедливост, за работещ и независим съд. Трябва да има сигурност за нашите домове и семейства, за доходите ни. Ние с вицеадмирал Манушев ще гарантираме стабилността на България", обеща Цачева. Кандидатът за президент се зарече да защитава правата на всички български граждани. Тя изтъна, че едно от най-големите й предимства в надпреварата е фактът, че е напрупала сериозен опит като председател на Народното събрание. „Като юрист винаги съм отстоявала правата на хората по различни спорове, а като политик никога не съм прекъсвала връзката си с избирателите. Никога не сме делили общините на наши и ваши, на по-малки или по-големи", отбеляза Цачева.

За европейската ориентация на страната ни говори и кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев. „Когато сме заедно с другите европейски народи, сме силни. Това е исторически избор – за първи път в историята ще имаме президент жена и това ще бъде Цецка Цачева", отбеляза той. И разкри - „имам много приятели – българи, турци, арменци и всякакви други етноси. Всички сме български граждани, проявявал съм еднакво уважение към всички. Вашите дядовци са воювали заедно, без значение от етническата си принадлежност или вярата, която изповядват. Всички са били български войници и са защитавали България. Искаме да направим така, че всички да работим за България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай