Трима министри на петъчния парламентарен контрол

Трима министри на петъчния парламентарен контрол | StandartNews.com

Само трима министри ще вземат участие в редовния парламентарен контрол, който ще се проведе в рамките на пленарното заседание на 6 юли.

Първи на парламентарната трибуната ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще разясни пред депутатите въпроси, свързани с решение на Европейската комисия за големите горивни инсталации, както и за промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, приета от Министерски съвет през 2013 година. Той ще отговаря и на депутатско питано са работата мобилната инсталация за изгаряне, която се ползва за обезвреждане на странични животински продукти, намираща се на територията на с. Калояновец, общ. Стара Загора, посочва БГНЕС.

Министърът на културата Боил Банов пък ще внесе яснота относно приемането на Националната стратегия за култура, а социалният министър Бисер Петков – за по-високото заплащането и необходимостта от по-добри условия за нощния труд.

В рамките на законодателната част на пленарното заседание депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за интеграцията на хората с увреждания. Те с свързани с решението на Върховния административен съд (ВАС), с което окончателно бяха отменени текстове от Правилника за прилагане на закона, които определят размера на месечните добавки за социална интеграция, транспортни, информационни и телекомуникационни услуги. Текстовете определяха базата за изчисляване на месечната добавка за социална интеграция според минималния доход, а сега се налага те да бъдат регулирани на законово равнище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай