13:40 ч.

17.05.18

1 мин.

0

0

0

Таяни обеща пакет от 10 млрд. евро за Балканите

от редактор |

Таяни обеща пакет от 10 млрд. евро за Балканите

Стабилността на Балканите е от ключово значение за стабилността на целия континент, заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни по време на брифинг в НДК след първия панел от разговорите на лидерите на ЕС и Западните Балкани.


Той обяви, че е предложил и в момента се обсъжда пакет в размер на 10 млрд. евро за гарантиране на икономическия растеж на страните в региона. Средствата ще отидат за развитие на инфраструктурата и дигиталната икономика. Таяни посочи, че подкрепя усилията на комисаря по въпросите на цифровата икономика Мария Габриел.


"Западните Балкани са Европа", категоричен беше още председателят на ЕП, но допълни, че всяка страна от региона, която иска да бъде член на ЕС, трябва да спазва европейските правила, да зачита правилата за прозрачно управление, свобода, демокрация, борба срещу корупцията и т.н. Според него Сърбия и Черна гора имат шанс да влязат в общността до края на 2025 година.


Той уточни, че още от самото начало, когато е поел поста председател на ЕП, подкрепя този процес, но държи на темите като корупция, свобода на медиите и всички други устои на ЕС. „Всички държави трябва да следват тези правила", добави той. Попитан за името на Македония, той отговори, че това не е в рамките на неговите правомощия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент