Станишев представи на Мартин Шулц новите приоритети на ПЕС

Станишев представи на Мартин Шулц новите приоритети на ПЕС | StandartNews.com

Страсбург. В сряда по време на пленарната сесия в Страсбург Сергей Станишев представи на Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, вижданията си за приоритетите на ПЕС след европейските избори.

Партията поставя на първо място икономическото развитие на Европа и ще работи по политики за гарантиране на повече инвестиции в нови работни места, по-добри условия за развитие на малкия и среден бизнес и реиндустриализация. Ключов приоритет ще бъде засилването на националните партии, разширяване на структурата на ПЕС извън ЕС, както и на мрежата от активисти. За реализирането на тези приоритети, ПЕС ще разчита на експертната подкрепа на Фондация за европейски прогресивни изследвания.

Станишев и Шулц обсъдиха необходимостта от силна координация между ПЕС, групата на социалистите и демократите в Европейския парламент и бъдещите комисари от лявото семейство, които получиха ключови ресори – икономика, данъчна политика, регионално развитие, международно сътрудничество, здравеопазване и транспорт. "Двама знакови заместник-председатели на Комисията - Върховният представител по външна политика и първият заместник-председател ще бъдат от социалистическото семейство и ще съблюдават спазването на програмата, с която Юнкер получи подкрепата ни", подчерта Станишев. На срещата той запозна Шулц със ситуацията в България и приоритетите на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай