23:05 ч.

20.08.13

1 мин.

3664

8

1

Плевнелиев отива във Виетнам през октомври

от Наталия МАЛЧЕВА |

Плевнелиев отива във Виетнам през октомври
Снимка: Стоян Йотов

София. Президентът Росен Плевнелиев ще посети Виетнам с българска бизнес делегация в края на октомври, научи "Стандарт". Посещението трябваше да се състои в края на февруари, но оставката на кабинета на Бойко Борисов го отложи за есента. В политическата криза в началото на годината президентът трябваше да проведе политически консултации, а впоследствие и да назначи служебно правителство.


Целта на визитата, която включва посещения в Ханой и Хо Ши Мин, е да се подобрят двустранните икономически отношения. България може да стане врата на Виетнам към ЕС, като страната ни е готова да предостави за сътрудничество черноморските си и речните пристанища. Най-вероятно за износ към трети страни от ЕС у нас ще пристигат риба и морски деликатеси, а България ще изнася вина за азиатските пазари. При визитата ще има два бизнес форума, а президентът ще се срещне с виетнамци, живели у нас. Над 30 000 души от азиатската страна са работили в България през годините, а близо 5000 са завършили образование. По време на визитата са предвидени и концерти на "Мистерията на българските гласове".


Преди да отлети за Виетнам, президентът ще пътува в края на септември за САЩ, за да участва в заседанието на ООН в Ню Йорк. Там, както и при предходното си участие във форума, Плевнелиев ще изнесе реч и ще вземе участие в срещата от Глобалната инициатива на бившия президент Бил Клинтън.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

николай · 10:09 · 21.08.2013
като мене
и аз ще съм във виетнам и може да се видим
ani.georgieva.1029 · 09:37 · 21.08.2013
Росен Плевнелиев продължава с разходките и уж работните си посещения, сега и във Виетнам, тук обстановката е нажежена, а той на визити ще ходи.
Потребител · 07:51 · 21.08.2013
ПО ДОБРЕ ДА ОСТАНЕ ТАМ! НАЛИ Е "КУЧЕ" НА БОЙКО,МОЖЕ ПЪК ВИЕТНАМЦИТЕ ДА СИ ГО ХАПНАТ! ЕДНА
ПОЛЗА И ОТ "ПЛЕВЕЛА" НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА! КЪДЕ ЛИ ДА ОТИДА ДРУГАДЕ КАТО НИКЪДЕ НЕ ГО
КАНЯТ! ТОЙ Е ПО "ОШФОРКИТЕ". МОЖЕ ДА ИМА ПАРИ В НЯКОЯ ВИЕТНАМСКА БАНКА.
Потребител · 07:17 · 21.08.2013
КАКВО СТАНА С НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ЕРП-ТАТА С ВОЙНАТА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ С ОТНЕМАНЕТО НА КОНЦЕСИИТЕ ЗА ДОБИВ НА ЗЛАТО И ДРУГИ ЦЕННИ НЕЩА ?НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ ИЛИ МЕ МИСЛИТЕ ЗА ТЪП!ДА АМА НЕ АЗ ПОМНЯ!
Бг мама · 06:48 · 21.08.2013
РОСКО , НЕ СЕ ВРЬЩАЙ НИКОГА . ОСТАНИ СИ В ХО ШИ МИН . ВЗЕМИ СИ И ПИОНЕРСКАТА ВРАТОВРЬЗКА
Потребител · 06:19 · 21.08.2013
Една молба: не се връщай повече в България!
Потребител · 01:40 · 21.08.2013
подаряваме го на виетнамците
Потребител · 00:46 · 21.08.2013
И най-добре да се остане там...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент