Павлова:Не даваме фалшиви надежди на Западните Балкани за ЕС

Павлова:Не даваме фалшиви надежди на Западните Балкани за ЕС | StandartNews.com

Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова направи рекапитулация на някой от по-важните теми в ресора си.

"Почти преполовихме председателството, в София минаха почти 100 срещи, много заседания в Брюксел. За мен радостното и важното са оценките на нашите партньори и колегите, с които работим, а те са много добри", заяви тя пред БНТ.

"Първият успех на председателството е вече факт и това е да върнем темата Западни Балкани. В никакъв случай обаче не даваме фалшиви обещания за дата за присъединяване към Съюза", допълни още тя.

"Отношенията с Турция, не само на България, а и на ЕС, са много важни. На 23 март има среща на 28-те лидери, за да решат дали ще има среща на 26-ти, трябва да дадат мандат на Съвета, за да се проведе. Турция е партньор все пак в НАТО, но и икономически. Причините са много, аргументите са важни и е полезно да се проведе такава среща", обясни Павлова.

"Русия е важен партньор, икономически партньор. Като култура е в нашите сърца. Нямаме изгода от напрежение с партньорите ни", допълни Пвлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай