Няма никакви опасения за провал на изборите

Няма никакви опасения за провал на изборите | StandartNews.com

Няма никакви опасения за провал на изборите. Това каза служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков във Велико Търново, съобщава "Фокус".

Той подчерта, че няма как изборите да бъдат опорочени и допълни, че са взети всички необходими мерки.

„Аз вече обикалям няколко областни града, говоря с областни управители, с кметове, с председателите на съответните Районни избирателни комисии, за да се убедя, и се убеждавам, че е създадена една много добра организация и към днешна дата няма никакви сериозни основания за някакъв провал на изборите", заяви проф. Герджиков.

Той подчерта, че във връзка с протестите по границата са мобилизирани съставът на МВР, специалните служби и цялата държава.

„Прави се всичко възможно изборите да бъдат безпроблемни, без нарушения, които биха опорочили изборните резултати", посочи министър-председателят. На въпрос дали би повлияло на изборите, това че лидер на една от партиите кандидати е клиент на Прокуратурата в момента, проф. Герджиков отговори: "Има органи, които отговарят за това и те ще вземат съответното решение. Така че нека да оставим органите да действат така, както знаят и както могат да го правят", заяви проф. Герджиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай