Нинова в САЩ за дипломирането на сина си

Нинова в САЩ за дипломирането на сина си | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заминава за САЩ. Визитата й обаче е свързана с много лично и хубаво събитие - синът й Рафаел се дипломира в един от най-престижните университети зад океана. "Предстои ми един от най-щастливите моменти в живота на родител. Синът ни Рафаел се дипломира като бакалавър по финансово инжинерство", съобщи самата Нинова преди малко във Фейсбук.

"Със съпруга ми заминаваме за САЩ, за да бъдем с него в този ден. Посещението е отдавна планирано и частно, а не политическо", пише Нинова.

Новият лидер на БСП отбелязва специално, че е в САЩ не е по партийни дела: "Моля да не се спекулира с това пътуване, с личния ми живот и с майчинското ми чувство".

Стандартнюз припомня, че преди три години младият математик Рафаел Рафаилов шашна американски професори със статия за свое научно откритие.

Материалът, който Рафаилов написал заедно с проф. Никола Николов от БАН, е отпечатан в специализираното издание Geometriae Dedicata.

И вече е цитиран в 7 разработки на професори от няколко университета в САЩ и в Европа. Повече за откритието на отличника на Софийската математическа гимназия и носител на 17 олимпийски медали от математически състезания ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай