Нинова: БСП е промяната

Нинова: БСП е промяната | StandartNews.com

ГЕРБ е статуквото, БСП е промяната. Така заъвърши словото с политически намерения за новия политически сезон лидерът на соцпартията Корнелия Нинова. Тя обясни, че БСП ще предложи алтернативен план за управление и развитие на България.

Програмата ще бъде раздадена утре на депутатите. В нея е залегнало разбирането, че без производство и икномика няма бъдеще за България. Предвижда се защита на държавната и общинска собственост, стимулиране на родното производство, преразглеждане на концесионните договори в посока увеличаване на таксите.

Нинова критикува и външната политика, която превърнала България „в куриерска фирма между Анкара и Берлин". Според нея „предложението за национално съгласие е разумно, но е само на думи". БСП е против ТТИП, защото нарушава трудовите права на българските работници.

Във връзка с президентските избори Нинова призова всички партии да дадат оценка на мандата на Росен Плевнелиев, да започнат разговор за ролята на институцията и всички парламентарни и извънпарламентарни партии да създадат общ фронт срещу фалшификациите и купения вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай