Нинова: Ако ЧЕЗ си продадат дела, ние ще го изкупим обратно

Гражданите ни се оплакват, че държавата ги притиска, заяви лидерът на БСП

Нинова: Ако ЧЕЗ си продадат дела, ние ще го изкупим обратно | StandartNews.com

Ако ЧЕЗ тръгнат да си продават дела в България и ние управляваме, държавата ще изкупи този дял обратно. Това каза лидерът на БСП и водач на листата на „БСП за България" в 25-ти МИР София град Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че на срещата с граждани от кв. „Илинден" е имало представители на бизнеса, които са помолили да направят така след 26 март, че да могат да работят спокойно.

„Оплакват се от натиск - административен, бюрократичен, всякакъв натиск. Те са малки и средни фирми и заради нашата платформа в подкрепа на малкия и средния бизнес се обръщат към нас", каза Нинова.

По думите й в друг район на София са я питали за политиката на БСП и отношението им към монополите. „Какво ни е отношението, ако ЧЕЗ тръгнат да си продават дела в България? Казах им, че ако това се случи и ние управляваме страната ще направим всичко възможно държавата да изкупи този дял обратно", каза тя и коментира, че и други дружества в Европа са държавни.

„Не става въпрос за национализация и насилствено отнемане, ако тръгнат да продават, държавата би кандидатствала наравно с други купувачи да купи този дял", заяви Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай