Найденов: Предсрочните избори са хаос

Найденов: Предсрочните избори са хаос | StandartNews.com

София. Предсрочните избори са хаос, от който биха се възползвали някои определени кръгове, но в никакъв случай няма да е по-добре за народа. Това коментира земеделският министър Мирослав Найденов по ТВ7. Той отрече да е присъствал на среща на управляващите, на която да се е обсъждала оставка на кабинета "Борисов".

  
Земеделският министър потвърди, че е имало среща между зам.-министъра на финансите Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов, Янев Янев и него самият. На нея с а присъствали също така представители на зърнопроизводители и такива от Националната асоциация на земеделските производители и кооперациите у нас. Дянков е бил в чужбина и не е могъл да присъства на срещата.

Министър Найденов потвърди, че премиерът е оказал натиск върху вицеприемиера в оставка парите за зърнопроизводителите да бъдат изплатени в най-кратък срок.

Реакцията на финансовото ведомство не е закъсняла и субсидиите вече са преведени на сметките на производителите и ще бъдат достъпни за тях в рамките на днешния ден.

Найденов не категоричен, че това нямаше да се случи, без намесата на министър-председателя. "Свикнали сме някак си за всичко да се стига до премиера", коментира той. "Не беше работа на премиера да се намесва и да решава този проблем", добави още земеделският министър.

Министърът изказа мнение и за евентуална ескалация на напрежението в страната. Той посочи, че моментът е изключително деликатен, тъй като в Брюксел се водят финалните преговори за новата финансова рамка. Нещо, което ще касае периода от 2014-2020 г. Преговорите трябва да приключат юни месец. Найденов коментира, че ако дойде служебно правителство, новите екипи, които ще трябва да представят страната и да извоюват средствата, категорично ще се провалят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай