Московски "коригира" Борисов за магистрала "Хемус" до Севлиево през 2018-а

Бургас-Александруполис може да стане до 2 г., обясни транспортният министър

Московски "коригира" Борисов за магистрала "Хемус" до Севлиево през 2018-а | StandartNews.com

Транспортният министър Ивайло Московски заяви пред Нова телевизия, че думите на премиера Бойко Борисов от началото на седмицата, че магистрала "Хемус" ще подмине Севлиево догодина не са разбрани правилно. Той уточни, че министър-председателят най-вероятно е искал да каже, че до тогава трябва да приключат тръжните процедури.

Московски добави, че в първата половина на 2018 г. всички документи за отсечката между Плевен и Ловеч трябва да са готови и да започне строежът. Министърът уточни, че магистралата е сложна за изпълнение и няма как толкова бързо да бъде построена.

Той каза още, че новата железопътна връзка между Гърция и България, която ще свързва Дунав, Черно и Егейско море ще допринесе много за стокообмена между двете страни. Московски допълни, че очаква до две години да е пусната отсечката между Бургас и Александруполис.

Според министъра в България има достатъчно добра жп инфраструктура и само на места ще трябва да се изгражда нова такава. Проектната скорост, с която ще се придвижват влаковете е около 120 км/ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай